2019. szeptember 16, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Lakatos Béla: a hűbéri rendszert demokratikus összefogással kell megdönteni


Helyi hírek - 2019. március 29.
szerző: SH

valasztasi-iv-partok

Pécsi tartózkodása mellett udvariassági látogatást tett Siklóson Lakatos Béla. A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében arra szólítja fel az ellenzéki pártok képviselőit, hogy ősszel közös polgármester-jelöltet indítsanak a Fidesz jelöltjével szemben.

Mint a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter képviseletére hivatkozva mondta, Siklóson is egy olyan ellenzéki pártok által közösen támogatott jelölt indítását szeretnék elérni, akit a helyi lakosság el tud fogadni. Mint kifejtette, az olyan járási központok, mint Siklós különösen fontosak e kérdésben. Egy egységes jelölt állítása esetén a mozgalom támogatottságát említette, nem adva választ arra, az pontosan mit is jelent.

Mint kérdésre válaszolva jelezte, a jelölt személyére nem kívánnak javaslatot tenni, de a demokratikus összefogásban indított személy támogatásukat élvezheti majd. Kifejtette: a Fidesz jelenleg uniós pénzeket osztogatva akarja megvásárolni a városokat, miközben azt kell eldönteni, hogy egy európai Magyarországot szeretnénk-e, vagy egy Putyin-féle rendszert. Ahol a fideszes jelölt nyer, az olyan, mintha nem is önkormányzat lenne, hanem kineveznének egy csinovnyikot – fogalmazott. Leszögezte: el kell dönteni, hogy a szabadság a fontosabb, vagy az, hogy hulljanak a milliók. 

A korábban indulatos kijelentéseiről ismertté vált Lakatos Béla 2015-ben lépett ki a Fideszből. Nyolc évig iskolaigazgató volt, majd kétszer elnyerte Ács polgármesteri címét. A tavaszi országgyűlési választásokon a Momentum színeiben indult, de csak harmadik lett. Erre, és a Fidesz félelempolitikájára hivatkozva júliusban lemondott a nyolc éve betöltött posztról, melyet függetlenként nyert el. Mint akkor mondta, amikor egy települést már hátrányok érnek azért mert, vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország.  

Az őszi választásokat hamarosan kiírják, de azt, hogy Siklóson ki indul a kormánypárt színeiben még nem jelentették be hivatalosan. Pártközeli információk szerint egy pécsi építészt, Riegl Gábort terveznek indítani, melyet az illetékesek – szemben korábbi találgatásokkal – nem cáfoltak.