2019. szeptember 16, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Plágium vagy sem, továbbra is igazgató szeretne lenni


Helyi hírek - 2019. április 23.
szerző: SH

ctrl-billentyu-control

Mint korábban beszámoltunk róla, a Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői posztjára ketten adták be jelentkezésüket. Ennek része volt a szakmai program bemutatása, mely során a pályázók ismertették elképzeléseiket, célkitűzéseiket is.

Ezt a dokumentumot a korábbi fordulóban is részt vevő Fischer Zsolt, a gimnázium tanára és Pataki Gabriella, a Kanizsai Dorottya Általános Iskola igazgatója is elkészítette.

A Pataki Gabriella által felmutatott dokumentum több részben is azonosságot mutat a Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programjával. Ennek ellenére a pályázat felhasznált forrásai között nem szerepel az a 2018-as pedagógiai program, melynek egészében vagy kevés módosítással átemelt szövegrészei – gondolatai és felsorolásai – legalább fél tucat helyen érintenek kulturális hátteret, társadalmi környezetet, alapelveket, célokat majd tanulóközösséget és demokratikus kapcsolatrendszert.

A plágium vádjának felvetésére Pataki Gabriella kérdésünkre annyit válaszolt: véleménye szerint politikai lejáratókampány indulhat ellene, *szerk a pályázatával minden rendben van. Jelezte, továbbra is pályázik az igazgatói posztra.

A két pályázó szakmai programjait egyebek mellett a tantestületek és az intézményekkel kapcsolatban álló szervezetek is megismerik valamint véleményezik, ezt követően a vezető kinevezéséről a minisztériumban döntenek.