2019. szeptember 16, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Kicserélik a kerékpárút és KRESZ park hibás szakaszait


Helyi hírek - 2019. május 2.
szerző: SH

bicajut-tonkrement

Alig néhány hónapja rakták le, de már több helyen tönkre is ment a KRESZ park illetve a Siklós és Harkány közötti kerékpárút burkolata; a gaz több helyen áttörte az aszfaltot. A kivitelező javítást ígér.

A hibák észlelése után Müller Attila műszaki ellenőr vezetésével azonnali garanciális bejárásra került sor – jelezte az önkormányzat, hozzátéve, a szakemberek megállapítása szerint a gazosodást a nem megfelelő gyomirtás illetve előkészítő munka okozta, míg az anyagválasztás, az aszfalt minősége és vastagsága megfelelő.

Ez következhetett abból, hogy nem mindenhol permetezték le, esetleg nem volt megfelelő a gyomirtó koncentrációja, nem volt megfelelő a felhasznált anyag az ott lévő gyomok kezelésére. A burkolat szélén lévő hibák esetén az is előfordulhatott, hogy a gyom oldalról benőtt a burkolat alá. Az is okozhatott meghibásodást, hogy a szállító járművek kerekeivel felhordhatták a gyomok magvait.

Az okok keresésénél fontosabb az azonnali helyreállítás megkezdése – szögezte le Balázsné Kréth Ibolya kabinetvezető.

A kivitelezést végző, bólyi G-Plán Kft. is értetlenül áll a helyzet előtt, Kárász Tamás ügyvezető elmondása szerint hasonló eset még nem fordult elő a kivitelezéseik során. Természetesen haladéktalanul helyreállítják a sérült aszfaltot a jóváhagyott technológiai leírás alapján, és egyben elnézést kért a felmerült kellemetlenségért. A közbeszerzési eljárás során egyébként a kötelező 24 hónap jótállás felett még 36 hónap jótállást vállaltak.

A hibás szakaszokat teljes szélességben cserélni fogják, a javítási munkák idejére a KRESZ park területe egy hétre lezárásra kerül, míg a Siklós-Harkány közötti szakasz javítási idején ideiglenes forgalomterelésre lehet számítani. Ennek pontos időpontját még nem tűzték ki.

A Gyűdi úti járda illetve kerékpárút esetében nem merült fel hasonló meghibásodás.