Elfogadták – ezer diáknak segít az iskolakezdési támogatás


Helyi hírek - 2019. szeptember 2.
szerző: SH

tanszerek-f

Mint korábban beszámoltunk róla, szeptemberi iskolakezdési támogatás kidolgozását kezdeményezte dr. Marenics János. Az erről szóló rendeletet az augusztus 29-i testületi ülésen meghozott döntés után rendeletbe is foglalták.

A város költségvetése lehetőséget ad arra, hogy a megszokott települési támogatások mellett más csoportokat is segítsen az önkormányzat – mutatott rá dr. Marenics János az iskolakezdés jelentős költségeit segítő támogatásra. Siklós polgármestere leszögezte, a legkisebb gyermekinktől az egyetemisták soráig igénybe vehető az iskolakezdési támogatás mellett természetesen minden eddigi szociális hozzájárulás és egyéb támogatás is változatlanul megmarad.

A települési támogatás mértéke 7.500 forint, melyet szeptember 1. és 20. között igényelhetnek a 25. életévét még be nem töltött gyermek után, amennyiben legalább fél éve Siklóson lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és valamely nevelési-oktatási intézménnyel jogviszonyban áll. Feltétel továbbá, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem ne haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 százalékát, ami jelenleg 114.000. Az érintett gyermekek száma így hozzávetőlegesen ezer fő.

A döntést a jelen lévő városvezetők egyhangúlag fogadták el, az ülés ezen részén Mojzes Tamás és Pataki Gabriella fideszes képviselők már nem vettek részt.