2020. július 6, hétfő

A DRV szerint az elmúlt két hét esőzései miatt csúszhatnak


Helyi hírek - 2019. július 17.
szerző: SH

vizmuutjav

Az eredetileg június végére tervezett határidő helyett lehet olyan utca is, ahol csak szeptember végére végzi el a DRV azoknak a csöveknek a cseréjét, melyek az  útburkolat helyreállításához szükségesek Siklós belvárosában.

Mint korábban beszámoltunk róla, a kivitelező Strabag akadályt jelentett, mert a vízművesek nem végeztek idejében a feladatukkal, a felújítás alatt álló utcák burkolata alatt húzódó vízvezetékek cseréjével. A siklósi utak javításának határideje van, ahol októberre tolódott ki emiatt.

A Szabadság utcai ivóvízvezeték-rekonstrukció teljesítési határideje június 30. volt, de a vállalat korábbi közlése szerint a munkavégzést nehezítette az azt megelőző időszak viharos, rendkívül csapadékos időjárása, a munkaszüneti napok, és az is, hogy plusz 60 méter vízvezetéket kellett kiváltani a Dózsa György utca kereszteződésénél.

Júliusban az átázott, tömöríthetetlen föld cseréjét elvégezték, de azóta az újabb csapadékos időszak miatt a terület újra átázott – állítja a vállalat. Mivel a vizes anyagot nem lehet megfelelően tömöríteni, meg kell várni annak kiszáradását, utána végezhető el az újabb tömörítés, amit jövő hétre terveznek – tájékoztatták lapunkat.

Az elhalasztott munkálatok miatt a teljesítési határidő módosítását kérték az önkormányzattól: a Szabadság utca tekintetében augusztus 15. lett a határidő, míg a Kálvin és a Magyar utca alatti csövek cseréje szeptember 30-ra készül el legkésőbb. Az aszfaltozás csak azt követően kezdődhet, tehát van, ahol akár októberig is várathat magára az átadás.

Számomra is, de különösen a Szabadság utca lakóiak ez a magyarázkodás, az újabb egy hónapos kérelem illetve csúszás teljes mértékben elfogathatatlan – mondta az ügyben dr. Marenics János. Mint a polgármester hozzátette, azzal, hogy ismét egy hónapos határidőt kértek, a Strabag aszfaltozását is teljesen ellehetetlenítik – ugyanis kivitelező időközben átvonult a harkányi körforgalmat csinálni.

Ilyenre azért nem nagyon tudok emlékezni az elmúlt tizenhét évem alatt. Ez az egész ügy megkérdőjelezi lassan azt is, hogy maradjon-e a város ennél a szolgáltatónál – fogalmazott a város első embere, hozzátéve: kérdés az is, miért nem komolyabb alvállalkozót bíztak meg nagyobb létszámmal, mert meglátása szerint akkor a tervekkel összhangban már régen elkészült volna a Szabadság utca.

Mint jelezte, egyeztetett a DRV vezérigazgatójával azt kérve, tekintse át ezt a kellemetlen helyzetet. Volencsik Zsolt azonnal átfogó jelentést kért a helyi munkatársaitól.