2018. december 12, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

A fővárosban jártak a táncsicsosok


2018. február 12.
szerző: SH

tancsicsosokpesten

Egész biztos, hogy sok-sok év múlva is jó szívvel fog visszaemlékezni a múlt heti kiruccanásra az a 25 táncsicsos diák, aki egy pályázat jóvoltából budapesti utazást tehetett.

Arany János születésének bicentenáriuma alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot írt ki oktatási intézmények részére. A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium által benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült.

Osztályfőnökeik és tanáraik javaslata alapján 25 diák kapta meg a kirándulás lehetőségét. Nagy volt az öröm, és lázasan készültek a kétnapos programra. A csoportot vezető kísérő-tanár, Szávulyné Gergye Judit beszerezte a szülői engedélyeket, tartotta a kapcsolatot a pályázat kiíróival, és minden apró részletre kiterjedően tájékoztatta a diákokat a tudnivalókról.

Csütörtökön kora reggel a csoport – a gimnázium előtt – különjárati buszba szállt, és 11 órakor már részt is vett Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban az Identitáskeresés múzeumpedagógiai foglalkozáson, majd egy patinás étteremben ebédeltek.

Délután az Országos Széchenyi Könyvtárban jártak, ahol interaktív formában tudtak meg sok érdekes információt a Toldi trilógiáról.

Kora este elfoglalták helyüket egy ismert szállodában, vacsoráztak, majd – kötetlen program után – pihenni tértek.

Pénteken kicsit nehéz volt ugyan korán felkelni, de 8 órakor már reggeliztek, és igyekeztek a harmadik program helyszínére, a Magyar Tudományos Akadémiára, ahol sok érdekes információt gyűjtöttek be az Arany János és a MTA témakörben. A fiatalok rácsodálkoztak a patinás épületre, a szervezők pedig, minden helyszínen, a gimnazisták aktivitására.

Ebéd után a Fővárosi Nagycirkuszban megtekintették a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál legjobb, díjnyertes produkcióiból összeállított előadást.
Késő este érkeztek meg Siklósra, és elmondásuk szerint, órákon keresztül meséltek még élményeikről.