2020. december 2, szerda

A helyi cigányság kultúráját mutatja be a kiállítás


Életmód - 2020. január 16.
szerző: SH

rieglmnyvr

A Váralja program eleme az a rajz-és fotókiállítás, melynek megnyitóját csütörtök délután tartották a siklósi könyvtár emeleti galériájában. A RomaPage alkalmával Drávafalvi Mercédesz alkotásaiból nyílt kiállítás február 11-ig tekinthető meg.

A társadalmi együttműködést szolgáló projekt mostani rendezvénye a helyben is meglévő cigány kultúrát és hagyományokat mutatja be, ezzel is segítve az elfogadást – jelezte Balázsné Kréth Ibolya, a projekt vezetője.

A Váralja program nem csak építésről, egy infrastruktúra fejlesztésről szól, hanem egy szakmai szempontból is kiemelkedő minőségű közösségépítést és a terület rehabilitációját tartalmazza – mondta Riegl Gábor megnyitó beszédében. Siklós polgármestere megjegyezte: a területnek komoly jövője van, a kiállítás egyes képein pedig már fel lehet fedezni azt, ami a területen élőkre öt, tíz vagy épp tizenöt év múlva vár.

A megnyitón a nagyharsányi Gipsy Band adott rövid műsort. A falu általános iskolájának 5-8. osztályos tanulói felnőtt és zenetanár segítsége nélkül, a cigány hagyományokat felelevenítve szólaltatták meg hangszereiket.