2020. szeptember 28, hétfő

A héten indul a Tenkes Senior Akadémia őszi szemesztere


Életmód - 2020. szeptember 8.
szerző: SH

konyvtar

Dr. Huszár Zoltán egyetemi docens előadásával kezdődik meg a Tenkes Senior Akadémia őszi szemesztere. A szeptember 9-én 15 órától megrendezésre kerülő előadás témája Klebelsberg Kuno művelődéspolitikája lesz.

Trianon 100 éves távlatából érdemes újra feleleveníteni, hogy mi volt a fő mozgatója az akkori művelődéspolitikának és mennyire volt Magyarország kényszerpályán. Közel 100 év után visszatekintve és a mai világunkat szemlélve, felmerül a kérdés, hogy aktuális, tanulságos?

A Tenkes Senior Akadémia sorozatot a Siklósi Vár és Múzeumbaráti Kör, a Perényi 500 emlékév keretében indította útjára, amely nyitott valamennyi korosztály számára. Az előadások tudományos alapossággal, de élvezetes stílusban és könnyen érthető módon kerültek és kerülnek prezentálásra.

A rendezvény helyszíne ismét a siklósi könyvtár nagyterme lesz, ami a felszereltség és a megközelíthetőség szempontjából nagyszerű helyszín. A részvétel nincs iskolai végzettséghez kötve, mert cél, hogy minél szélesebb nyilvánosság kapcsolódhasson be és gyarapíthassa ismereteit.

A havonta tartott előadások rendkívül színes és a tudomány számos ágát felölelő ismereteket hoztak el a Tenkes Senior Akadémia hallgatói számára. Az előadók többek közt egyetemi docensek, professzorok, agykutatók, társadalomtudósok, filozófusok voltak, ami a következő szemeszterben sem lesz másképp. Az előadások ingyenesek és minden érdeklődőt szeretettel vár a Siklósi Vár és Múzeumbaráti Kör.

A szervezők előre bocsátották: későbbi alkalmak illetve szemeszter során sok egyéb mellett ünnepeink eredetét, egész-ségünk témáit is körbejárják az előadók, míg nem maradhat el az orvoskutató vendégszereplése sem.

A könyvtárban a székek a megszokottól eltérően nagyobb távolságra lesznek egymástól, hogy az érdeklődők minél kevésbé érintkezzenek egymással. A szervező a helyszínen biztosítja a kézfertőtlenítőt és felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonság érdekében használjanak maszkot, ami nem kötelező, de ajánlott.