2020. március 30, hétfő

A kis- és közepes vállalkozások lehetőségeit ismertetik épp a polgármesterekkel


Helyi hírek - 2018. november 29.
szerző: SH

var-zaszlo

Baranya gazdaság helyzetét, a vállalkozások térségi lehetőségeit is bemutatják azon a fórumon, melyet épp most zajlik a vár lovagtermében.

Novemberben négy helyszínen – Szigetváron, Komlón, Mohácson és Siklóson – zajlott a fejlesztési lehetőségeket bemutató programsorozat, ahol a kis- és közepes vállalkozások számára rendelkezésre álló pályázati lehetőségekről, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program térséget érintő fejlesztéseiről tájékoztatták a polgármestereket és meghívottakat. A találkozókon az Arany János Tehetséggondozó Programról is tájékoztatást kaptak a meghívottak, valamint néhány kiválasztott vállalkozó is bemutatkozhatott.

A Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség égisze alatt szervezett találkozót egy bizonyos Interreg V-A B Light projektre fűzték fel, melyet részletesen is ismertettek a nyilvánosságtól elzárt ajtók mögött.

Az esemény tervezetéből csak annyi derül ki, hogy a találkozón jelen volt Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés Elnöke és Sebestyén Attila is, a Baranya Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Osztályának osztályvezetője aki az ipari parkok fejlesztése és egyéb befektetés ösztönző beruházásokról tartott előadást. Dr. Göndöcs István B Light vállalkozói tanácsadó a vállalkozások uniós múltjáról és jövőjéről ejtett néhány szót a nemzetköziesedés, finanszírozási lehetőségek és határon átnyúló lehetőségek vonatkozásában, míg Göndöcsné Agócs Dóra – szintén B Light vállalkozói tanácsadó – a baranyai vállalkozások lehetőségei az Interreg V-A, B Light projekt keretén belüli lehetőségekre hívta fel a figyelmet és bemutatta a felhívást.