2020. szeptember 23, szerda

A környezettudatosság szimbóluma a Kanizsai zöld tanterme


Régió - 2019. szeptember 18.
szerző: SH

Nehrné Antal Erika és Müller Ádám a Tanliget átadásán.
Nehrné Antal Erika és Müller Ádám a Tanliget átadásán.

Átadták a DDC Zöld Megoldás pályázatának köszönhetően kialakított tanuligetet a Kanizsai Dorottya Általános Iskola udvarán. A szabadtéri osztályterem kialakításában a környezettudatosság és a zöld szemléletmód kialakítása volt az elsődleges szempont.

Egy éve kezdtünk azon ötletelni, hogy milyen módon tudnánk leginkább kamatoztatni a Zöld megoldás nyújtotta lehetőségeket – mondta a szerda délutáni átadón Nehrné Antal Erika. A projekt vezetője összegezte: leginkább az az elképzelés nyert támogatást, hogy alakítsanak ki egy olyant területet az udvaron, ahol kellemes zöld környezetben tudnak eltölteni egy-egy órát a tanulók.

A szabadtéri osztályterem elképzelését – mely a Tanliget nevet kapta – végül 1,37 millió forinttal támogatta a Duna-Dráva Cement, de számos vállalkozó és szülő is hozzájárult a projekt sikeréhez. A pályázat elemeiként beépített víztisztító berendezés, szelektív gyűjtők, palackprés és tájékoztató táblák is helyett kaptak az iskolában.

A Duna-Dráva Cement 2011-ben hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatát azzal a céllal, hogy forrást biztosítson helyi közösségek számára környezetük zöldebbé tételéhez illetve helyi infrastruktúra környezettudatosabb használatára – emlékeztetett Müller Ádám, a Duna-Dráva Cement beremendi gyárának igazgatója. Mint ismertette, a kilenc év során 41 projekt valósult meg a két cementgyár környezetében összesen 59 millió forint támogatást felhasználva.

Az igazgató kiemelte, hogy a pályázatot idén is meghirdették, így november 4-ig van lehetőség környezettudatos szemlélet kialakítását szorgalmazó projekttel részt venni rajta.