2143. február 18, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

A magyarok megvétózták Európa büszkeségéről szóló kinyilatkoztatást


2018. április 19.
szerző: SH

kinakommzaszlok

Az EU figyelmeztetni akarta Kínát, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása mellett vegye figyelembe azt a nemzetközi rendet, ami alapelvei szerint minden fél egyenlő. A magyar kormány egyedüli tagként megtorpedózta ezt.

Az EU-nak az tűnt fel, hogy Kína mostanában kétoldaló megállapodásaiban azt is aláíratja ügyfeleivel, hogy community of common destiny és community of shared future for mankind. Ez annyit jelent, hogy a közös végzet közössége illetve az emberiség közös jövőjének közössége, uniója (a közös jövő egy kínai alapmű szerint az elnök szlogenje, amit nemrég a kommunista alkotmányba is beillesztettek – a szerk).

Az unió (az európai) ezért figyelmeztetni akarta a világ lassú megosztása felé haladó Kínát, ám a magyarok vétóval fenyegettek, ami miatt az EU kénytelen volt lealacsonyítani a chartát. Azt végül csak a tagállamok pekingi nagykövetei elé tették, amit a magyar nagykövet így sem írt alá, mondván, ez nem alátámasztott.

Orbán Viktor még tavaly jelezte: a kommunista állam világrendje számára szimpatikus, a magyarok nem engedik bántani Kínát.