2020. június 6, szombat

A nemzet nagymamája most azt mondta el, hogy lehet majd fürdőbe menni


Itthon - 2020. május 7.
szerző: SH

Fotó: Botár Gergely, MTI
Fotó: Botár Gergely, MTI

Az operatív törzs csütörtöki felolvasásán Müller Cecília kiemelte, egyelőre a vízforgató rendszerű medencék használata megengedett, az úgynevezett töltő-ürítős és a gyógyvizes medencéké, valamint az aeroszolképződéssel járó élményelemeké nem.

Nem használhatók a zárt fürdők vagy fedett helyen üzemelő medencék, és szintén nem lehet igénybe venni a belső terekben található szaunát, gőz- és pezsgőfürdőket, csúszdákat sem. Hasonló szabályok vonatkoznak a vidéki konditermek használatára is – mondta az országos tisztifőorvos.

A fürdőkben is be kell tartani a személyek közti távolságot, a medencéknél egy emberre négy négyzetméter vízfelületet juthat. Az ennek megfelelően meghatározott számú vendég beengedéséről az üzemeltetőnek kell gondoskodnia.

A medencét használat előtt mindenképpen ki kell tisztítani, a fertőtlenítéshez használt szernek meghatározott töménységben klórt kell tartalmaznia. Jelezte, a vírus a természetben sérülékeny, hamar elpusztul, így a medencevízbe nem kell a szokásosnál több klór.