2019. október 24, csütörtök

A POSZT felé nyitna Siklós


Életmód - 2017. január 2.
szerző: SH

szinhazmaszk

Akár a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) rendezvényeivel is színesítené programjait Siklós városa. Az együttműködés lehetősége annak kapcsán körvonalazódott, hogy a képviselő-testület szándékát jelezve megtette első lépését a társasági adók kulturális célú pályázása felé.

Pécs kulturális vezetése azzal kereste fel Siklós városát, hogy szeretnék segíteni a kulturális életét, rendezvényeit azzal, hogy a kormány által jóváhagyott kulturális TAO pénzekre Siklós is jó eséllyel pályázzon. A rendezvényekre benyújtható pályázatokhoz egy együttműködés jelentené az alapot.

Mint a legutóbbi testületi ülésen elhangzott, a kulturális rendezvények mellett akár siklósi színházi előadásokat is hozó együttműködés részleteit a közeljövőben vázolnák fel.

Dr. Marenics János a koncepciót összegezve kiemelte korábban is jelezett szándékát, hogy a POSZT-ra csatolják be Siklóst, és a város jusson hozzá az országos fesztiválokra kiosztott pénzekhez. A város polgármestere megjegyezte, hogy Siklósnak a színházi fesztiválon kívül is el kell foglalnia helyét az országos színházi életben. Mindezzel nem csak egy 2017. évi együttműködés bontakozhatna ki, hanem egy hosszútávú kapcsolat is – fogalmazott.

2017 a kölcsönös kapcsolatépítés éve lenne, 2018-ben pedig kimondottan a POSZT egyik külső helyszíne lehetne Siklós vára - mondta Balázs Csaba alpolgármester.

Balázsné Kréth Ibolya, a polgármesteri kabinet vezetője ismertette: a szándéknyilatkozat aláírása után a képviselő-testület létrehoz egy munkacsoportot, aki kidolgozza azt az együttműködést rögzítő szerződést, melyet szintén a testület fog jóváhagyni.

A munkacsoportban Juhász Tibor kulturális tanácsnok és Balázs Csaba alpolgármester mellett Gyenisné Papp Tímea is szerepet kapott.