8300. február 19, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

A sétáló kutya miatt szúrták meg vasvillával


2018. január 16.
szerző: SH

vasvilla

Kisjakabfalva utcáit rótta az a kutya, ami miatt gazdájával hajba kaptak szomszédai. Az ebet védő gazdit még vasvilla hegyére is hányták. A közös akció miatt most mindkét támadó felel.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétség miatt indult nyomozás egy kisjakabfalvai 65 éves férfival szemben, 50 éves társa ellen pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság.

A két férfi még december elsején este Kisjakabfalván az utcán szólalkozott össze szomszédjukkal azért, mert a férfi kutyája az utcán kóborolt – közölte a rendőrség. A veszekedés odáig fajult, hogy az egyik gyanúsított kihozott a házból egy vasvillát, amelyet fiatalabb társa átvett tőle, majd azzal a kutyáját védő férfi felé szúrt, aki ennek következtében könnyebben megsérült. A rendőrök a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.