2019. március 22, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

A siklósi kézilabdások megmutatták, milyen csapatként küzdeni


2018. március 26.
szerző: SH

kezilabdahalon

Nagyatádon, a Rinyamenti KC vendégei voltak szombaton a siklósi MK Pelikán kézilabdásai. Az ifi csapat nagyon nehéz mérkőzés elé nézett, a korántsem kedvező félidei eredmény után azonban elképesztő dolog történt.

A férfi ifjúsági III. osztály tabellájának vezető, nagyatádi csapata igen kemény ellenfélnek bizonyult, így nem meglepő módon az első félidőt 17:12 állás mellett fújták le. A második etapban viszont a lista közepéről érkezett siklósi csapat a mintegy kétszáz néző előtt játszott mérkőzésen megmutatta, mire képes valójában.

A héten már másodszor engedtünk egy félidőt az ellenfeleinknek, nem értem a hitehagyottságot – mondta Balog Zoltán. Az edző hozzátette: megijedtünk attól, hogy az első helyezett csapattal kell szembenéznünk. A szünetben kicsit helyreraktuk magunkat fejben és lélekben is, így a második félidőben rendkívül összeszedetten védekeztünk, mögöttük pedig a kapus teljesítmény is feljavult, amiből gyors gólokat szereztünk és 29:30-ra megfordítottuk a mérkőzést!

Végjátékban is helyén volt a szívünk és csapatként küzdve nem engedtük ki kezünkből a győzelmet. Külön öröm a számomra a mérkőzéssel kapcsolatban,hogy végre a kispadról is hozzá tudtak tenni a fiúk. Nagyon büszke vagyok a srácokra! – fűzte hozzá.

A siklósi győzelemhez Weinert Gergő szép védésein túl Vadon Dániel 6, Virág Zsolt 10, Szakcs Bence 3,  Zakariás Bálint 5, Kelemen Áron 4 és Tomasev Lénárd, Hanics Olivér egy-egy góljai és fantasztikus játéka mellett Koller Olivér, Benkő Viktor és Hullmann Béla játéka is hozzájárult.

Az ifik legközelebb pénteken lépnek pályára, amikor délben itthon fogadják Kalocsa csapatát.