2021. január 17, vasárnap

A tavaszi esők és a munkaszüneti napok is nehezítették a DRV munkáját


Régió - 2019. július 4.
szerző: SH

vizmu

A vizesek miatt csúszik a Szabadság utca átadása, ezzel nem kis kellemetlenséget okozva a vakáció hónapjaiban a területen lakóknak – számoltunk be róla korábban.

Akkor kérdéssel fordultunk a DRV-hez, hogy megtudjuk, mi az oka a második határidő kitolásának, most megtudtuk: egy rossz állapotban lévő, szintén cserére szoruló szakasz is hátráltatta a munkavégzést, de olyan – lássuk be, nem túl meglepő – dolgok is közrejátszottak, mint a tavaszi esős időjárás és a munkaszüneti napok.

A Szabadság utcai ivóvízvezeték-rekonstrukció keretében 670 méter hosszúságú azbesztcement-vezeték kiváltását kezdték meg április végén korszerű, NA110-es KPE-vezetékre a bekötésekkel együtt – részletezte a vállalat hozzátéve, hogy az elöregedett gerincvezeték-szakaszok cseréjére a jövőbeni csőtörések megelőzése, valamint a vezeték üzembiztonságának, ezzel együtt a folyamatos és biztonságos vízellátásnak a biztosítása miatt volt szükség.

A munkálatok befejezési határideje június 30. volt, de a vállalat közlése szerint a munkavégzést nehezítette az elmúlt időszak viharos, rendkívül csapadékos időjárása, a munkaszüneti napok, és az is, hogy plusz 60 méter vízvezetéket kellett kiváltani a Dózsa György utca kereszteződésénél.

Az utolsó csatlakozási pont kiépítése során, június 21-én vált világossá, hogy a munka nem készül el határidőre – fogalmazott a DRV. Mint kitért rá, az intenzív csapadék a már helyreállított munkaterületet eláztatta, így a terhelési próbák nem sikerültek, ezért a készre jelentés és a munkaterület átadása elmaradt.

Július 2-án az önkormányzattal, illetve a Strabag képviselőivel történt egyeztetésen mindenki egyetértett abban, hogy meg kell várni, hogy kiszáradjon a visszatöltésre alkalmazható ágyazati anyag az esetlegesen később kialakuló útsüllyedések megelőzése érdekében.

A helyreállítást követően megfelelő terhelési értékek biztosítása után tudják lezárni a munkálatokat, de ennek pontos idejét egyelőre nem lehet tudni, de abban lehet bízni, hogy az autóverseny idejére befejezik azt. A vállalat az okozott kellemetlenségek miatt a lakosság megértését kéri.