2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

A településkép lesz a lakossági fórum témája


2017. december 1.
szerző: SH

szekek

Az egységes településképek érdekében életbe lépő törvény településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet megalkotását írja elő minden település számára, így Siklós is elkezdte a munkát. Elkészült a város Településképi Arculati Kézikönyvének és településképi rendeletének úgynevezett véleményezési dokumentációja.

A településképi arculati kézikönyvben azokat az alapelveket, szabályokat, megőrzendő értékeket és arculati jellemzőket foglalták össze, amelyek meghatározzák Siklós városképét. A dokumentum tartalmazza a településkép előremutató formálására, az ehhez illeszkedő építészeti elemekre vonatkozó javaslatokat is.

Az ez alapján elkészült településképi rendeletben olyan követelményeket határoztak meg, amelyek biztosítják a településkép védelmét.

A kézikönyvben és rendeletben foglaltakkal kapcsolatban bárki megteheti észrevételét. Erre szóban azon a lakossági fórumon van lehetősége, melyet azonos témában rendeznek péntek este 17 órakor a művelődési házban, de írásban, a zoltan.sztankovics@siklos.hu email- vagy 7800 Siklós, Kossuth tér 1. szám levélcímben Bánfalvi Zoltán főépítésznek címezve, esetleg munkaidőben személyesen ugyanitt, a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal, Hatósági, Intézményfelügyeleti és Önkormányzati Osztályán van mód.