2020. március 30, hétfő

A vár is sikerrel vette a DDC pályázatát


Életmód - 2019. július 16.
szerző: SH

var-kanizsai-dorottya-kert

A Duna-Dráva Cement 2011-ben azzal a céllal indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy forrást teremtsen környezettudatos fejlesztések és a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezések támogatására.

A pályázati ciklusában a Zöld Megoldás összesen 7,5 millió forintot biztosít hét környezettudatosságot elősegítő projekt megvalósításához a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében, valamint a Pécs és környékén élők számára.

A baranyai régióban is több fejlesztéshez biztosít forrást a DDC. Pécs mellett Siklóson és Drávaszabolcson is aktívak voltak a pályázók, így különböző témakörökre épülő projektek valósulhatnak meg az év folyamán.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására. Az én házam! – Az én váram! projekttel megálmodtak egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik az eddigi környezettudatos működésükhöz. Az elkészült aktívházat szeptember végén vehetik birtokba a gyerekek, amelyet jelenleg is szépítgetnek, virágokat és növényeket ültetnek a területre.

A siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola is sikerrel pályázott, az 1,3 millió forintos Tanliget pályázatával egy olyan közösségi tér létrehozását célozta meg, amely a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja. A közösségi tér mellett fontos szerepet kap a megálmodott nyitott tanterem, amelyet újrahasznosított műanyagokból készült padokkal gazdagítanak, ezzel is felhívva az újrahasznosítás fontosságára a figyelmet.

Az iskola mellett a régió egyik kulturális központja, a siklósi vár is a környezettudatosság híve. A Rózsakert pályázatával még decemberben nyert támogatást, így 1.080.000 forinttal a vár Rosariumát fejleszthették tovább, amely többek között teret biztosít az iskolások és óvodások környezeti neveléséhez is.