2020. július 11, szombat

A védőnőknek segített a vírusvédelmi alap


Életmód - 2020. június 2.
szerző: SH

vedonok-atadas

A védőnők számára szerzett be mindennapi munkájukat segítő eszközöket a siklósi önkormányzat. A felszerelést abból a vírusvédelmi alapból vásárolták, melyhez a városvezetők mellett helyi egyesületek és magánszemélyek is hozzájárultak.

A koronavírus-járvány jelentette megszorítások a nemrég megújult környezetbe került védőnői szolgálat napi munkavégzését is nagymértékben átszabták. Az elmúlt hónapokban leginkább csak elektronikus úton bonyolított ellenőrzések és tanácsadások lassan számítani lehet arra, hogy ismét visszahódítja az ügyintézés menetét a személyes kapcsolattartás.

A szolgálat által hiányként megfogalmazott és szakmai iránymutatásuk mellett beszerzett digitális lázmérőt, fonendoszkópot és higiénés eszközöket Riegl Gábor polgármester kedd délután adta át a védőnőknek.

A vírusvédelmi segélyalapot márciusban keltették életre, célja a járvány elleni küzdelem segítése. A kezdeményezés révén korábban a helyi polgárőrök, az idősgondozásban résztvevők és a mentősök munkáját segítette a siklósi önkormányzat.