2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Adventi segély – valamennyi jogosultat támogatnak


2017. december 11.
szerző: SH

adventikoszoru

Valamennyi támogatásra alkalmasnak ítélt kérvényt ki tudnak szolgálni annak a megemelt keretösszegnek köszönhetően, melyről hétfő délután rendkívüli testületi ülésén döntött a város vezetése.

A város gazdálkodása idén is lehetővé tette az adventi támogatás kiosztását a rászorulók körében. Siklós képviselő-testülete októberi ülésén tárgyalta annak keretösszegét, akkor 17 millió forintot határozva meg. Ez 850 támogatást biztosított volna a tervezett egyenkénti 20 ezer forintos összeg mellett, a november 10-i határidőig beérkezett igények elbírálása után az adventi támogatásra viszont 1108 fő bizonyult jogosultnak.

A pénzügyi osztály a múlt héten tájékoztatott arról, hogy a szociális feladatok egyéb támogatása címen kapott állami támogatás idei felhasználása nem a tervezettek szerint alakul, és ez lehetővé teszi, hogy a települési támogatás esetében magasabb keretösszeg is meghatározásra kerülhessen – mondta dr. Halmos Barbara. Az aljegyző megjegyezte, egy 22,160 millió forintra megemelt keretösszeggel valamennyi támogatásra alkalmasnak ítélt segély megadható. A magasabb keretösszeget a testület jelen lévő tagjai egyöntetűen elfogadták.

A kiértesítések szerint kedden kezdik meg a támogatások készpénzes kifizetését – jelezte az aljegyző, hozzátéve, az átutalások is elkezdődnek a héten.

Dr. Marenics János sajnálatosnak nevezte azokat a szociális problémákat, mellyel a munka során találkoztak, szavai szerint emiatt is nagy öröm a testületnek az, hogy meg tudják emelni a keretösszeget.