8290. február 19, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Agancsvásárlás volt az ürügy, verés és rablás lett belőle


2016. november 30.
szerző: SH

kalapacs-birosag

A Komlói Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben, akik agancsvásárlás címén csaltak el és raboltak ki egy sértettet.

A vádlottak közül az egyik férfi korábban agancsokat adott el az agancsok adás-vételével foglalkozó későbbi sértettnek, aki azonban a vételár egy részét nem fizette meg neki.

Mivel a vádlott többször kérte a pénzt a sértettől, de nem kapta meg, ezért elhatározta, hogy adás-vétel ürügyén elcsalja a sértettet, majd kirabolja. A tervébe beavatta két ismerősét is, akiknek a közreműködésért 25-25 ezer forintot ajánlott fel.

Idén májusban a három vádlott közül az egyik – akit a sértett nem ismert – agancsvásárlás címén felhívta őt és megbeszélték, hogy Kárász közelében egy erdős területen találkoznak, ahol az agancsot a sértettnek megmutatja és az adás-vételt lebonyolítják. A találkozó helyszínén a sértettet az egyik vádlott várta, majd miután meggyőződött arról, hogy a vevő a pénzt elhozta, gázsprével lefújta. Ekkor a közelben elbújt másik két vádlott is a gépkocsihoz ment, majd a náluk lévő vascsövekkel megverték a sértettet, akinek végül sikerült elmenekülnie. Ezt követően a három támadója átkutatta az autót, amiben 180 ezer forintot talált.

A vádlottak cselekménye a felfegyverkezve csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására alkalmas, amiért akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.