2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Kréth Ibolya: Siklós egy európai szintű belvárossal gazdagodott


Régió - 2018. augusztus 19.
szerző: SH

felszabadulas-siklos-atado

Vasárnap délután ünnepélyes szalagátvágással adták át a Felszabadulás utca belvárosi rekonstrukció negyedik ütemében felújított szakaszát. A járás főútján ismét zavartalanul haladhat a forgalom, de a beruházásnak ezzel még nincs vége.

Több mint tíz évet vártunk arra, hogy sikerüljön egy olyan európai uniós forrást szerezni, melyből folytathatjuk a belvárosi szakaszt – mondta dr. Marenics János az átadó ünnepségen tartott beszédében. Rámutatott, a várakozás közben megsüllyedt utca felújítása végül hitelfelvétellel valósulhatott meg, melyhez a magyar kormány hozzájárulására is szükség volt. Siklós polgármestere a város képviselőtestületének szerepét emelte ki amikor azt mondta, a városvezetők megértették, hogy nem várhatnak tovább és egyetértésük nélkül nem született volna meg a beruházást támogató döntés.

A szalag átvágása előtt a polgármester köszönetet mondott a munkálatokban résztvevő valamennyi kivitelezőnek, szolgáltatónak, majd kiemelte a siklósiak támogatását, türelmét. Külön említette Takács Krisztinát és Balázsné Kréth Ibolyát, mert mint fogalmazott, a kabinet erején felül teljesítve külső segítség nélkül bonyolította le a teljes beruházást.

Fazekas Róbert, a megyei közgyűlés alelnöke az együttműködés szerepére hívta fel a figyelmet, miközben a város határában épülő körforgalom és a közelmúltban elnyert projektek – köztük a Zöld város és a két Váralja – többmilliárdos összértékére mutatott rá.

Siklós egy európai szintű belvárossal gazdagodott – fogalmazott az átadó ünnepségen Balázsné Kréth Ibolya. A polgármesteri kabinet vezetője visszaemlékezett, még 2005-öt írtunk, amikor elkezdődött a város több lépcsőben megvalósuló beruházása. A belvárosi rekonstrukcióval kapcsolatban rámutatott a Dózsa György és a Mária utca felújítására valamint a körforgalom és a piactér átalakítására is, mielőtt a Felszabadulás utca utolsó szakaszához értek volna a munkálatok.

A belvárosi rekonstrukció negyedik ütemének még nincs vége, szeptembertől a szomszédos Ady Endre utca felújítása veszi kezdetét.