2020. július 6, hétfő

Átvette az új polgármester a város folyamatban lévő ügyeit


Helyi hírek - 2019. október 24.
szerző: KT

DSC_0006

Csütörtök délután zajlott a polgármesteri átadás-átvétel. A törvény szerint meghatározott folyamat során a leköszönő városvezető átadja a folyamatban lévő ügyeket és ügyiratokat a holnap hivatalába lépő polgármesternek, aki a lehetőséghez képest tájékozódik azokról.

A procedúra hosszadalmas, a város valamennyi folyamatban lévő ügyét érinti. Az információk teljes körű átadása valójában nem egy aláírással zárul, hanem hosszabb időszakot felölelő együttműködés kell, hogy jellemezze. A csütörtöki egyeztetésen egyebek mellett ebben is megállapodtak a felek, akiket a tárgyalás eredményéről kérdeztünk.

A mai nap volt az utolsó, amikor az átadás-átvétel a nyolcnapos jogszabályi határidővel megtörténhetett - mondta Riegl Gábor. Siklós megválasztott polgármestere hozzátette: azokat a kérdéses pontokat, amelyekben még információra van szüksége, a következő hét során személyes egyeztetések alkalmával kapja meg.

Még korai arra válaszolni, hogy a hivatal működésével kapcsolatban szükség lesz-e valamilyen szervezeti átszervezésre – felelte Riegl Gábor kérdésünkre, hozzátéve: a hivatal alapvető működését jelenleg a hely szűke befolyásolja. A költségvetés számait pontosabban látva az idei év végén illetve a jövő év elején azoknak a szakfeladatoknak a körülményein szeretne javítani, melyek most rossz irodai körülmények között vannak ellátva.

A hivatal munkatársai a jegyzővel az élen nagyon korrekt anyagot készítettek – jelezte dr. Marenics János. Siklós leköszönő polgármestere az átadás-átvétel folyamatban lévő szakmai ügyeire mutatva megjegyezte, hogy az új városvezető egy kiegészítést kért, melynek minden pontját átbeszélték, a további együttműködést pedig írásban rögzítették. Ez a legfontosabb az új polgármester, testület és a siklósiak számára is – fogalmazott. Leszögezte: elnyert képviselői mandátumától függetlenül is áll rendelkezésére az új polgármesternek.