2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Augusztus végére tervezik a sportcentrum megnyitóját


2017. július 26.
szerző: SH

sportpalyafelulrol

A Távhő szponzorálja a sportcentrum augusztus 27-re tervezett megnyitó rendezvényét és a komplexum szezon elindításához, berendezéséhez erőn felül jelentkező költségeit.

A Felügyelőbizottság után a testület is jóváhagyta a városi cég szponzorációját, mely a kétmillió forintos támogatás tekintetében a sportegyesület szűkös anyagi lehetőségeit is figyelembe vette.

Az önkormányzat tulajdonában lévő vállalat anyagi lehetőségei ezt bőven meghaladják – tolmácsolta dr. Marenics János a cég könyvelőjének véleményét. Mint Siklós polgármestere megjegyezte, a szponzorációs összeg felhasználása szigorú keretek között zajlik, és kizárólag a szezon elindítását szolgálja.

A Távhő anyagi helyzete igen stabil – erősítette meg Hirdi Attila, a vállalat ügyvezető igazgatója. Mint mondta, a számlájukon 46,5 millió forint van, cég a tavalyi megtakarítások augusztus elsején kezdődő, előzetes számítások szerint összesen 19-20 millió forintot igénylő kifizetése mellett is megengedheti magának, hogy ezt a támogatási szerződést megkösse – fogalmazott a megfelelő tartalékokra is rámutatva.

A megnyitóra az előzetes tervek szerint augusztus 27-én délután kerül sor bajnoki fordulót is felsorakoztató sportrendezvényekkel.