2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Automata fizetés jön a siklósi Tescoba is – frissítve: használatba vétel


2018. február 8.
szerző: SH

onkiszolg-pult-tesco

Három önkiszolgáló pultot telepítenek a siklósi Tescoban. A berendezéseket csütörtök délelőtt kezdték felszerelni és már a napokban használatba is vehetik a vásárlók.

Az automata kassza használatához a bejáratnál egy vonalkódleolvasót vehet magához a vásárló, kijáratnál pedig a néhány hagyományos kassza helyére épített állomásokon kártyával vagy készpénzzel egyenlítheti ki összecsipogtatott számláját. Siklóson csak önkiszolgáló kassza lesz üzembe helyezve.

Fejlettebb módszerrel Pécsen találkozhatunk, ahol a kézi leolvasóval már a sorok között elvégezhetik a vásárlók a pénztárosok munkáját, kijelzőjén láthatjuk a teljes kosarunk tartalmát, módosíthatjuk azt és folyamatos tájékoztatást kapunk a vásárlás teljes összegéről is. Az automaták mellett természetesen hagyományos pénztárak is maradnak. Az áruházlánc immáron harmadik éve propagálja a módszert, mely a gyorsabb, emberi tényező nélkül bonyolított vásárlást hivatott elősegíteni.

friss | az áruház közölte: későbbiek során kerül csak a vásárlók használatába a kasszasor. A helyi munkaerőhiányra illetve a tervezett fejlesztésekre küldött korábbi megkeresésünkkel a Tesco azóta sem állt ki a nyilvánosság elé.