2020. április 9, csütörtök

Autóverseny miatt zárnák le a város egy részét


Helyi hírek - 2018. június 25.
szerző: SH

utzartabla

Az augusztus 20-i ünnepnapon több ponton lezárnák a várost, köztük a Dózsa György utca egy szakaszát is. Siklós önkormányzatához a Siklós 2010 Autó Motor Sport Egyesület (SAMSE) nyújtott be kérelmet egy autóverseny miatti korlátozás jóváhagyására. 

A város képviselő-testülete kedd délelőtti ülésén dönt a korlátozás engedélyezéséről vagy elutasításáról, mely így érinti Siklós felújításon kívüli egyetlen olyan útját is, ahol a forgalom zavartalanul haladhat át a városon.

A 3,6 kilométer hosszú kijelölt pályán tartott versenyt az elmúlt évben rendezték meg először, a hasonló forgalomterelés és korlátozás komolyabb fennakadást nem okozott.

Augusztus 20-án a tavalyi helyszínekkel nagyvonalakban megegyező pontokon lenne lezárás a Vasút utcában, a Táncsics utca Dózsa utcától északra eső részén, az Árpád utca Rákóczi utca Dózsa utcától északra eső részén, Bartha Miklós utcában a Gyár utcáig, a Gyár utcában, valamint a Szegfű utcában, a Dózsa utca Széchenyi és Táncsics utca közötti szakaszán, valamint az Ipartelepi út Rákóczi utcától a Hohmann Autószervíz bejáratáig eső szakaszán.

A korlátozásokat reggel 8 órától délután 17 óráig tartanák fenn, de a nap során több alkalommal megnyitnák azt, hogy az ott lakók igényük szerint elhagyhassák vagy megközelíthessék házaikat. A verseny alatt a területen csak a rendőr, tűzoltó és mentőkocsi haladhat át, valamint megállapodás szerint a menetrend szerinti buszjárat.