2019. augusztus 18, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Tanliget, nyitott tanterem és a Rosarium nyert a DDC pályázatán


Életmód - 2018. december 6.
szerző: SH

© Siklósi Hírek - fotó: Kacsúr Tamás

A Zöld Megoldás-pályázat keretében idén összesen 7,5 millió forintot biztosít a DDC a legszínvonalasabb projektek megvalósításához. A pályázatok idén is a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetéből érkeztek, kiegészülve Pécs környéki projektmunkákkal.

A cementgyárak vonzáskörzetéből beérkező pályázatokat 3-3 millió forinttal támogatják, míg a pécsi és környékbeli pályázók összesen 1,5 millió forintos forrásból gazdálkodhatnak a megvalósítás során. A bírálóbizottságnak az idei pályázatok elbírálásakor is nehéz dolga volt, hiszen színvonalas, sokoldalú és újszerű ötletekkel gazdagított elképzelések érkeztek. Baranya megyében 5 projekt valósulhat meg, ebből kettő siklósi.

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola Tanliget elnevezésű pályázatával egy olyan közösségi tér létrehozását célozta meg, amely a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja. A közösségi tér mellett fontos szerepet kap a megálmodott nyitott tanterem, amelyet újrahasznosított műanyagokból készült padokkal gazdagítanának, ezzel is felhívva az újrahasznosítás fontosságára a figyelmet.

Az óvodák és iskolák mellett olyan közhasznú szervezetek is pályáztak, mint például a siklósi vár, amely Rózsakert fantázianevű pályázatával került a nyertesek közé. A projekt célja a korábban felújított Siklósi Vár Rosariumának fejlesztése, amely többek között teret biztosít majd az iskolások és óvodások környezeti neveléséhez is.