9433. május 21, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Az eddigi legnagyobb virágosítással készültek el


Életmód - 2016. június 7.
szerző: SH

viragok

Minden eddiginél több, közel húszezer tő virág került az ágyásokba néhány nap alatt Siklóson és Máriagyűdön – közölte ifj. Szalai Ottó. A Városgondnokság munkatársai szinte megállás nélkül dolgoztak, hogy a nyári időszakban Siklós utcái, terei virágba boruljanak.

A rekord gyorsasággal elvégzett virágosítás eredménye, hogy az eddig megszokott helyek mellett új ágyások is beültetésre kerültek, szebbé téve ezzel a környezetet nemcsak a városba látogató vendégeknek, hanem az itt élőknek is – mondta a Városgondnokság Önkormányzati biztosa.

Az oszlopokra futó muskátlik valamint fehér és lila petúnia került, az ágyásokba piros, fehér és rózsaszín begónia, citromsárga és narancssárga bársonyvirág – vagy ahogy becézik büdöske – valamint petúnia minden színben. A munkát a Városgondnokság szakembere, Simonné Szalóki Adrienn koordinálta, akinek tervei alapján készült el Siklós történetének eddigi legnagyobb volumenű virágosítása.

Siklós Város Önkormányzata minden évben jelentős forrásokat biztosít arra, hogy a várost szebbé tegye, így a mostani virágosításra több mint másfél millió forintot fordíthattak.