2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Az egész családot, de még a fuvarosaikat is elítélték a dizájndrog miatt


2018. október 16.
szerző: SH/MTI

kalapacs-birosag

Bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt ítélt nem jogerősen több éves börtönbüntetésre egy négytagú családot a Siklósi Járásbíróság, két társukra pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki – közölte kedden a Pécsi Törvényszék.

A két élettársat három év hat hónap, gyermekeiket pedig két és fél év, illetve két év börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. A két fuvarosuk szabadságvesztésének végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették, de őket is egy év tíz hónap, valamint másfél éves börtönbüntetésre ítélték. A vádlottakat egyúttal kötelezték a több mint 2,3 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádirat szerint az élettársak nem rendelkeztek jövedelemmel, ezért öt éve elhatározták, hogy Siklóson és környékén fognak kábítószert árulni gyerekeik bevonásával. A Bajáról beszerzett drogot egygrammos csomagokba csomagolták, majd Siklóson és környékén, Magyarbólyban, Villányban, illetve Beremenden háromezer forintért terítették.

Mivel a család fejének nem volt vezetői engedélye, ezért az ügyben szereplő ötöd-, majd később a hatodrendű vádlottakat is megkérte, hogy fuvarozzák őt.

Az ítélet ellen az élettársi kapcsolatban lévő vádlottak fellebbeztek, az ügyész az egyik gyerek és egy fuvaros a fellebbezésének bejelentésére három napot tartott fenn, míg a másik élettárs és a másik fuvaros tudomásul vették a határozatot. A bíróság ítélete tehát nem jogerős.