2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Az előkészítési szakaszt követi az aszfaltozás


Helyi hírek - 2019. február 26.
szerző: SH

utjavitas-spar

Márciusig végéig tart a felújításra kerülő siklósi utak munkálatainak előkészítési szakasza, mely a burkolatmaráson túl az aknafedlapok szintbeemelését és a pályaszerkezet cseréjét is magába foglalja – jelezte a kivitelező Strabag.

Ezt követően az aszfaltozás április elejétől indul, egy előre egyeztetett ütemterv szerint – ez folyamatosan fog zajlani, több munkaterületen párhuzamosan. Mint a munkálatok megkezdésével kapcsolatban leszögezik, technológia elvárások teljesülése mellett az aszfaltozáshoz szükséges megfelelő időjárás is fontos kritérium. A kivitelezés szerződés szerinti várható befejezési határideje április 30-a.

A város képviselő-testülete által elfogadott koncepció szerint a következő időszakban teljes szélességben új burkolatot kap a Táncsics utca, a rendőrség körüli és a katolikus templom előtti utak, valamint a Kálvin utcában az új járda és út mellett a vízi közművek cseréje is megtörténik. A Harkányi úton is új burkolat lesz a belvárostól egészen a Tescoig, rendbe teszik a Vajda János teret és a Magyar utcát, majd Máriagyűdön az Arany János utcában is új járda készül. Megtörténik a Vujicsics utca teljes felújítása, a Szabadság utca útfelületének és a vízvezetékek cseréje, valamint a Dózsa György utca felújítása a Rákóczi utcai kereszteződésétől kezdődően. Összesen 16 új parkolót építenek a piac tere mellett.