2018. november 14, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Az ENSZ menekültügyi egyezmény előkészítéséből is kiszáll az USA


2017. december 3.
szerző: SH

trumopbeszed

Az amerikai ENSZ-misszió tájékoztatta a világszervezet főtitkárát, hogy az Egyesült Államok befejezi a részvételét a migrációs világegyezmény előkészületeiben – közölte az amerikai képviselet.

Az Egyesült Államok egy újabb globális területen hagyja abba tevékenységét. A párizsi klímaegyezmény után most annak az átfogó ENSZ-megállapodásnak az előkészítő munkálataiból lép ki, amely a menekültek és migránsok helyzetén segítene. Az indoklásban azt jelölik meg, hogy a törekvés összeegyeztethetetlen az USA saját bevándorlási politikájával – jelentették be. Az ENSZ még nem reagált a közleményre.

A megállapodás egy cselekvési program mellett azokat a bevándorlókkal szembeni nemzetközi alapelveket fekteti le, melyeket tiszteletben kell tartani a velük kapcsolatos olyan eljárások során, mint az ideiglenes elhelyezésük, vagy hazatérésük támogatása.

Nikki Haley amerikai ENSZ nagykövet jelezte: Amerika világelső a menekültek támogatásában, a bevándorlásra vonatkozó döntésekbe azonban senki sem szólhat bele, azokat maguknak kell meghozniuk.