2018. december 13, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Az európai egység az új, nem létező ellenség


2017. december 26.
szerző: SH/MTI

USA and Europe

Az uniós migrációügyi biztos a menekültek integrációjáról és helyzetük egyik lehetséges megoldásáról beszélt, a miniszterelnök főtanácsadója azonnal sorosozással válaszolt és megjegyezte, az az álláspont hasonlít az európaihoz.

Az Európai Bizottság és szociális és gazdasági partnerei Brüsszelben aláírták az Európai integrációs partnerség című dokumentumot, amely kötelezettségvállalásokat rögzít arra vonatkozóan, hogyan támogassák és erősítsék az EU-ban jogszerűen tartózkodó menekültek és migránsok munkaerőpiaci beilleszkedésének lehetőségeit – közölte korábban Dimitris Avramopulos. Az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja hangsúlyozta, a menekültek integrációja, a munkaerőpiacon való részvétele döntő fontosságú.

Avramopulos a Die Welt című német lapnak nyilatkozva egységre szólította fel a tagországokat és hangsúlyozta, hogy gyorsan megoldásra kell jutni a menekültek elosztásának ügyében. Mint mondta, a szolidaritás nem lehet ízlés kérdése, nem lehet önkéntes és nem képezheti tárgyalás alapját.

Az Európai Bizottság többek között azt vállalta, hogy együttműködést hoz létre uniós alapokkal, illetve alakít ki egyéb kapcsolódó európai szintű kezdeményezésekkel, valamint továbbra is segíti az együttműködést az érintett uniós szervekkel, csoportokkal, bizottságokkal és hálózatokkal és a szociális és gazdasági partnerekkel a menekültek munkaerőpiaci integrációjának támogatása céljából.

A Politiconak adott nyilatkozatában a görög származású politikus azt is kiemelte, Európának készen kell állnia arra, hogy új normaként elfogadja a migrációt, a mobilitást és a sokféleséget, és ezek alapján alakítsa politikáját.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a migrációügyi biztos furcsa megközelítései és kijelentései hasonlítanak a Soros-tervhez valamint egybecsengenek az Európai Parlament határozatával, emellett új, nemzetek fölött álló szervezet, az európai egyesült államok létrehozásának távlati célját veti fel.