2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Az ígéret szép szó – már a héten kész a Malom utca


Helyi hírek - 2017. szeptember 27.
szerző: SH

malomutca-felbont

Megszületett a döntés a Malom utca júniusban váratlanul beszakadt burkolatának helyreállítását célzó támogatásról. Az elvárásoknak megfelelően nem halogatták tovább a helyreállítási munkálatok megkezdését, így a héten már aszfaltoznak.

A havária oka valószínűleg az esőzések miatt kimosott talaj teherhordó rétege. Az önkormányzat és a szükséges hatóságok előre nem látható eseménynek minősítették a kárt, ám a Belügyminisztérium szeptember közepével sem hozott döntést a támogatás megítéléséről.

Az érintett útszakasz lezárása a buszok mellett az áruházak ellátásának forgalmát is akadályozták, terelőútra kényszerítve a vásárlókat is. A probléma sürgető megoldására dr. Marenics János polgármester levelet írt a Belügyminisztériumnak és úgy határozott, kezdjenek neki a munkálatoknak. A támogatásról szóló döntés ma született meg, így a vis maior esemény helyreállítási költsége nem az önkormányzatnak jelent terhet.

Az úttest alatti betoncsöveket kicserélték, aszfaltozás után a területet előreláthatóan már a héten használatba vehetik az autósok.

 

csatorna

fotó: Csucsi Gergely