2020. április 2, csütörtök

Az iskolákban és azok környékén is segítik az évkezdést


Régió - 2019. szeptember 3.
szerző: police.hu

zebrarendor

A Siklósi Rendőrkapitányság területén is folyamatos rendőri jelenlét segíti a tanév kezdetén a gyermekek biztonságos közlekedését.

Véget ért a szünidő és ezzel megkezdődött a tanév, ami azt jelenti, hogy az oktatási intézmények környékén a hirtelen megnövekedett gyalogos- és gépjármű forgalom miatt megnő a gyermekek veszélyeztetettsége is – mutat rá a rendőrség.

A Siklósi Rendőrkapitányság rendőrei – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – a polgárőrök bevonásával fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak azon általános iskolák és óvodák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt.

A folyamatos rendőri jelenléttel elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, amelynek során fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és a gyermekülés kötelező használatára. Felhívják a gépjárművezetők és a kerékpárosok figyelmét, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek, és számoljanak a megnövekedett forgalommal.

A kapitányság illetékességi területén aktívan működik az iskola rendőr program, amelyet a körzeti megbízottak végeznek a területükön lévő iskolákban. A program fő eleme a bűnmegelőzés és a biztonságos, jogkövető életmódra való nevelés. Mindemellett fontos szerepet kap a D.A.D.A. oktatás, valamint a bűn- és baleset-megelőzési előadások is, amelyeket az egyenruhás kollégák rendszeresen az oktatás keretein belül végeznek el az iskolákban.

A gyermeknek és tanáraiknak is folyamatosan segítséget nyújtanak a bennük felmerülő kérdések megválaszolásában. A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, valamint a diákokkal.

Ezen a két programon kívül, a középiskolákban állandó jelleggel iskolai bűnmegelőzési tanácsadó látja el a feladatokat, aki bűnmegelőzési tanácsaival segíti a diákokat.