2602. január 16, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Az már biztos, hogy nem történt terrorcselekmény Mohácson


2018. február 14.
szerző: SH

DCIM100MEDIADJI_0066.JPG

Zavartalanul vonultak be a busók Mohács főterére és rendkívüli esemény nélkül zárult a február 8-a és február 13-a közötti rendezvény – rakta össze a rendőrség. Az esemény biztosítását a Mohácsi Rendőrkapitányság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség látta el a közterület-felügyelet, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen.

A rendőrség közlése szerint a biztosításon túl a város forgalmi rendjének kialakításáért és a busók vonulásáért is koordinálását . Ennek köszönhetően az ezerháromszáz főből álló busó menet egybefüggően, zavartalanul vonult be a főtérre. A bűnmegelőzéshez a térfigyelő kamerarendszert is igénybe vette a rendőrség, továbbá a Tourist Police pavilont is kiniytották, ahol közösségi szolgálatos diákok adtak tájékoztatást a turistáknak.

A közleményből kitűnik, hogy egyébként is nagy visszhangot keltő esemény nem történt, de a kisebb lopások vagy közrend elleni szabálysértések, bűncselekmények számára már nem tértek ki, a korábbi esztendőkkel nem vetették össze. Így nem tudni azt sem, hogy Lázár János kijelentése nyomán ily kis merítésben is a felére esett-e vissza azok száma.