2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Az MSZP átverésnek tartja a rezsicsökkentést


Gazdaság - 2018. február 15.
szerző: SH

gazoram3

Átverés volt a 2014-es rezsicsökkenés, mert sokkal alacsonyabbak voltak a világpiaci beszerzési árak, mint amennyit a kormány a szolgáltatóknak hatósági árként előírt – mutat rá az MSZP.

Az eltűnőfélben lévő szocialista pártnak mostanra sikerült kiperelnie a legnagyobb gázkereskedő, az MVM tulajdonában lévő Magyar Földgázkereskedő Zrt-től az adatokat, melyből kitűnik, Németh Szilárd miért támadt kölykét védő anyatigrisként az E.On-ra, amikor az bejelentette, olcsóbban adja a gázt.

A párt arra jutott, hogy 2013-ban és 2014-ben köbméterenként 4,7 forinttal volt magasabb a lakossági gáz ára, mint amit a beszerzési árak indokoltak, így az elmúlt négy évben háztartásonként átlagosan 70 ezer forinttal kerülhetett volna kevesebbe a gáz, ha az állam tényleg komolyan veszi a rezsicsökkenést. A párt által felkért szakértők szerint a nagy rezsicsökkentések által fémjelzett két év során összesen 11.300 forinttal fizetett egy átlagos magyar háztartás többet a gázért, mintha a rezsit valóban a végletekig csökkentik.