2020. július 6, hétfő

Az önkormányzat is kész volt segíteni a kilakoltatott családnak


Életmód - 2019. november 14.
szerző: SH

kulcsok

Egyetlen nappal a kilakoltatási moratórium előtt korábban saját tulajdonú házukból tettek utcára egy családot Siklóson. A csütörtöki intézkedésre több adósság, végrehajtás és sok éves pereskedés után került sor, mely végén a házat elárverezték a fejük fölül. Ki azonban nem költöztek.

A Korvin Ottó utcai családi ház egy 2001-ben felvett forintalapú hitel fedezete volt, melyet 15 évre vett fel a családfő. A szabad felhasználású kölcsön törlesztését tíz éve hagyta abba. Egyéb tartozások is nyomták a vállát, a házat végül 2016-ban elárverezték, és a hitelt adó bank vette meg. Ki azonban a tavalyi kilakoltatási végzés ellenére sem költözött az élettársával 26 éves szellemi fogyatékos fiút nevelő férfi.

A család az önkormányzattól is segítséget kért, a helyszínen Mojzes Tamás alpolgármester és dr. Héger Zsolt jegyző tájékozódott a történtekről. A hivatal egy szükséglakás rendelkezésére bocsátásának lehetőségét helyezte kilátásba, de erre végül nem volt szükség: a család ismerősöknél került fedél alá.