2020. július 13, hétfő

Az ország egyik legnagyobb egyesületével szerveznek túrát


Sport - 2020. március 1.
szerző: SH

kerekparos-balatonkor

Az ország legnagyobb kerékpáros bázisát megmozgató sportegyesület, a Balatonkör képviselőivel egyeztetett a város, a turisztikai egyesület és a helyi kerékpáros egyesület vezetése egy nagyszabású kerékpártúra megszervezéséről.

Az augusztus 15-i céldátummal tervezett, alapvetően családi megmozdulás egy 80 kilométeres kört jelent, mely a főként Villány felé vezető Gördülő dűlők mellett ezúttal Harkány, Máriagyűd és Drávaszabolcs térségét érintené.

Riegl Gábor az egyeztetésen a lebonyolítást segítve jelezte, a hamarosan kezdődő Zöld város projekt kapcsán ugyan előreláthatóan foglalt lesz a várkert egy része, de Siklóson több olyan terület is rendelkezésre áll, mely nagyobb kerékpáros tömeg indítására és fogadására alkalmas.

Mojzes Tamás a Balatonkör és a Tenkes Mountain Bike Egyesület képviselőire mutatva jelezte, az alapvetően egynapos túra részleteinek kidolgozásában szakmai tapasztalatukra és igényeikre támaszkodnak.

A sportegyesületek vezetői és a tárgyalásokon közreműködő Siklósi Turisztikai Egyesület képviselői leszögezték: déli térségünk a kerékpársport tekintetében meglehetősen ismeretlen, így történelmileg jelentős és látványos útvonal kijelölésére törekszenek.

A Buga Jakab országúti túrával, annak részleteivel és körvonalazódó terveivel a közeljövőben állnak elő a szervezők.