8966. március 24, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Az országos bajnokságon áll rajthoz Katona Ákos


2018. július 5.
szerző: SH

unikatonacsaba

A siklósi úszósport történetébe úttörőként írja be magát Katona Ákos, aki a pénteken és szombaton Győrben megrendezésre kerülő országos korosztályos bajnokságon áll startkőre.

A siklósi ifjú az UNIQA Biztosító Zrt. Sportnagykövete cím birtokosaként méretteti meg magát a Delfin Országos Bajnokságon.

Az UNIQA idén is folytatta 2013-ban elindított Sportnagyköveti Programját, melynek keretében ismételten azokat a tehetséges fiatalokat kereste, akik a sport és a tanulás területén is egyaránt az élmezőnyben járnak, valamint szorgalmukkal, kitartásukkal, sikereikkel fiatalok és felnőttek számára egyaránt példaképek lehetnek.

A biztosító által meghirdetett program célja a tehetséges fiatalok hosszú távú segítése, felkarolása. A pályázaton nyertes fiatal sportolók jelentős összegű sportszer- és sportruházat-vásárlási utalványt, valamint kísérőjükkel együtt egyéni sportáguknak megfelelő éves utasbiztosítást kapnak, de az egészséges életmódot népszerűsítő programokon is képviselhetik a társaságot.

A pályázaton olyan tehetséges fiatalok vehettek részt, akik kiváló tanulmányi, kiemelkedő országos vagy nemzetközi versenyeken elért eredményekkel rendelkeztek illetve ezen eredményeiknek köszönhetően példaképpé is válhatnak.

Az idei évben újabb hét tehetséges fiatal sportoló csatlakozott a meglévő tizenöt sportnagykövethez. A Siklós SE úszópalántájának, Katona Ákosnak pályázata a szakmai követelményeknek megfelelt, így pozitív elbírálásban részesült.

Ákos a Kanizsai Dorottya Általános Iskola harmadik osztályos tanulója. A pályázatra Márits-Kanyar Éva, a siklósi UNIQA Biztosító Zrt. helyi ügynökségvezetője hívta fel a szülők figyelmét, melyet ajánlásával meg is erősített. A pozitív elbírálás érdekében a Magyar Úzószövetség (MUSZ) által hitelesített versenyeredmények is bekerültek a pályázati anyagba.

A múlt hónapban tartott budapesti díjátadón Ákost a szülőkön kívül Bakó Pál Siklós SE Úszószakosztályának vezetőedzője és Márits-Kanyar Éva is elkísérte.

A sportnagyköveti cím elnyerésével Ákos 100 ezer forint értékű sportszerutalványt, valamint egy éves nemzetközi utasbiztosítást kapott, és sportnagykövetként a biztosító támogatásában részesül egészen addig, amíg 18. életévét betölti.