2020. január 23, csütörtök

Balesetek – ez volt az év legfeketébb hétvégéje


Itthon - 2019. október 7.
szerző: SH

Halálos baleset Tiszaug közelében.  A 16 éves születésnapját ünneplő menyasszony a helyszínen meghalt. Fotó: Donka Ferenc, MTI
Halálos baleset Tiszaug közelében. A 16 éves születésnapját ünneplő menyasszony a helyszínen meghalt. Fotó: Donka Ferenc, MTI

Hétvégén országszerte legalább 154 sérüléssel járó balesethez hívtak rendőrt, melyből 12 halálos kimenetelű volt összesen 14 életet követelve. További 40 súlyos, 102 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Letért az útról, árokba hajtott, majd villanyoszlopnak egy szlovák kamion a 3-as úton, Csobád közelében péntek reggel, a balesetben a sofőrt nem sikerült újraéleszteni.

Péntek délután Somogybabodnála közelében egy teherautó elütött egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt.

Elgázolt egy babakocsit toló apát a járdán egy autó péntek délután Baktakéken. A 25 éves sofőr által vezetett személygépkocsi eddig tisztázatlan okok miatt lesodródott az útról, majd a járdán elütött egy férfit, aki 5 hónapos kisfiát tolta a babakocsiban. A balesetben az apa csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a kisfia azonban a helyszínen életét vesztette.

Tiszaug közelében egy személyautó és egy kamion ütközött péntek délután, a balesetben ketten meghaltak. Az autót egy 20  éves fiú vezette, akit súlyos sérülésekkel mentő vitte kórházba. 16 éves menyasszonya, akinek akkor volt a születésnapja és egy idősebb nő meghalt. A mentőhelikopter egy 10 éves gyereket szállított kórházba.

Egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült az I. kerületi Szent Gellért rakparton történt balesetben péntek este, ahol két autó ütközött össze. Az egyik gépkocsi villanyoszlopnak csapódott és felborult. A felborult autóban ülő egyik férfi a helyszínen életét vesztette. Egy másik férfit életveszélyes állapotban vittek kórházba a mentők.

Péntek este halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi Öregcsertő közelében.

Halálos baleset történt a 47-es főúton Székkutas és Orosháza között szombaton délelőtt, ahol egy BMW és egy Suzuki valamint egy pótkocsis traktor ütközött. A baleset során a BMW motorja kiszakadt, az anyósülésen utazó embert a tűzoltók szabadították ki a roncsból, de életét már nem tudták megmenteni. Két utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Meghalt a sofőrje annak az autónak, aki egy traktor pótkocsijának ütközött szombaton a 44-es számú főúton, Békéscsaba és Kétsoprony között.

Fának csapódott egy Suzuki szombat délután a Mosonmagyaróvárt Máriakálnokkal összekötő úton szombaton, a balesetben az autóban utazó két ember meghalt.

Vasárnap reggel Dunaharasztiban két autó ütközött össze, egy ember életét vesztette.

Vasárnap Győr és Gönyű között egy motoros nekicsapódott az előtte álló autónak, az úttestre zuhant és egy szemből érkező autó alá csúszott. A balesetben a kétkerekű vezetője a helyszínen meghalt.