2019. június 16, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Baranyában is egyre népszerűbb a NAV Mentor


Gazdaság - 2018. június 8.
szerző: SH

szamolas-toll

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) év elején indította el a Mentor Programját, a kezdő vállalkozások támogatását, amely személyre szabott segítséget jelent az új adózóknak.

A kezdő vállalkozások önkéntesen és ingyenesen regisztrálhatnak a programba az ügyfélkapun keresztül. A mentorálás hat hónapja alatt – kiemelt ügyfélként – személyre szabott szakmai támogatást kapnak az új adózók. A mentorok a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján soron kívül figyelmeztetik a Mentor Programba regisztrált adózókat az esetleges hibás, hiányos bevallásokra, adatbejelentésekre, vagy adófolyószámla hátralék keletkezésére, segítséget nyújtanak a bevallások, adatbejelentők kitöltéséhez vagy javításához, a folyószámlával kapcsolatos problémák megoldásához, az adóügyek gyors elintézéséhez.

Az eddigi tapasztalatok szerint a kezdő vállalkozások szívesen élnek a program nyújtotta lehetőséggel. Leggyakrabban az adófolyószámla-kezeléséhez, valamint a bejelentések megtételéhez kérnek segítséget az új adózók. A részükre szervezett fórumokon, több adónemet is érintő, részletes tájékoztatásokat is kapnak a helyes adózási gyakorlat kialakításához. Az adózói visszajelzések egyértelműen nagyon hasznos segítségként értékelik a hivatal Mentor Programját.