8869. március 24, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Befagyott a lakájmédia Kósa-sztorija


2018. március 14.
szerző: SH

Fotó: Máthé Zoltán, MTI
Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Az utóbbi évtizedek legnagyobb botránya kerekedik Kósa Lajos, a Fidesz volt frakcióvezetője és jelenlegi, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárcanélküli miniszter ezermilliárdos megbízásából.

Míg egyes lapok azt találgatják, hogy az akkortájt begyűrűző Questor-ügy pénzeiről van-e szó, az állami lakájmédia belefagyott a sztoriba. Az Origo nevű híroldal – mely az utóbbi időben szinte csakis migránsokról szóló cikkeket posztol – azt írta, hogy Kósa Lajost egy közismert csaló, Szabó Gáborné hamisítványával támadja Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet, és ezt az MTI is lemásolta. A mentegetőzés tegnap kora este megállt, de a történetnek itt koránt sincs vége.

A HVG elérte a csengeri háziasszony fiát, aki szerint Kósa Lajos kereste meg őket, miután tudomást szerzett az örökségről. A Magyar Nemzetnek sem kellett több, és kiderítette, Kósa anyukája kapott volna a háztartásbelitől 800 millió forintot, amit szintén hiteles közjegyzői okiratba foglaltak.

Időközben kiderült az is, a csengeri háztartásbeli multimilliárdos szoros üzleti kapcsolatban áll azzal a Fiák Istvánnal, aki Kósának és feleségének adott el 6 millió forintért egy céget.