2019. szeptember 16, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Bejelentés előtt – itt vannak Siklós nyári programjai!


Életmód - 2019. március 22.
szerző: SH

Fesztiválozó tömeg Siklóson. Fotó: Kacsúr Tamás, SH
Fesztiválozó tömeg Siklóson. Fotó: Kacsúr Tamás, SH

Ugyan még csak szárnyait próbálgatja a tavasz, de már a nyári programokra készülnek a szervezők. Hamarosan nyomdába kerülnek a plakátok, melyekkel egy időben robbant volna a közösségi médiákon a programsor, azonban szerkesztőségünkhöz már megérkeztek a tervek. Mutatjuk!

Mint a legutóbbi ülésen is döntöttek róla a városvezetők, az önkormányzat idén összesen 12,7 millió forinttal támogatja az éves rendezvényeket, melyek egy nagyszabású gyermeknaptól nyár végéig szolgálnak színes programokkal Siklóson. A fellépők között Ganxta Zoli és a Kartel, Tóth Gabi, a Hooligans és Balázs Fecó mellett dj show is helyet kap, míg a színpadi programok közé A miniszter félrelép, a Csárdáskirálynő és az Oscar is felkerült.

 

A legnagyobbak

A Várudvari Esték keretein belül egész pontosan július 9-én a Silvester Stallone főszereplésével megfilmesített Oscar kerül színpadra, 10-én A miniszter félrelép megy le Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Beleznay Endre és Gregor Bernadett főszereplésével. 11-én Tóth Gabi koncert lesz a várudvarban, 12-én pedig a Pintér Tibor fémjelezte Csárdáskirálynő operettel zárul a rendezvénysorozat.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén a Siklósi Várfesztivál három helyett napos lesz – augusztus 8. és 11. között. Napközben a hagyományőrzésé lesz a főszerep, a várkertben egy középkori faluba csöppennek majd a látogatók, ahol akár be is ülhetnek a törökök és keresztények közé egy italra vagy eszmecserére. Természetesen nem csak a várkertben, hanem a várudvarban is megfordulnak a csapatok, ahol átadják tudásukat és megmutatják erejüket is a nagyközönségnek. Mint minden évben idén sem maradhat el az udvari bűvész, a gólyalábasok, és persze a nagyszabású csatajelenet sem. A felvonulás augusztus 10-én, szombaton 10 órakor veszi kezdetét.

Az esti programok sorában augusztus 8-án a Hooligans valamint Ganxta Zoli és a Kartel hangja tölti be a várkertet, 9-én Balázs Fecó koncert lesz a várudvarban, majd retro diszkóval zárul a nap. Tizedikén Dj Show lesz a várudvarban olyan ismert lemezlovasokkal, mint Andro, dj Newl és Daniel Nike, valamint lézershow-val és meglepetésekkel.

 

És a többi

A várban sok kisebb, színes program is lesz, így május elsején majális, 25-én BorVár, 26-án egy nagyszabású gyermeknap, június 8-9. között pünkösdi sokadalom, 22-én Gördülő dűlők és csatlakoznak a múzeumok éjszakájához is, 30-án pedig horvát est. Augusztus 24-én autós- és motoros találkozóval egészül ki a nyári arzenál, és szinte észre sem vesszük, máris itt a december 15-i adventi sokadalom.