2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Belvárosi rekonstrukció: újabb átcsoportosításra van szükség


Régió - 2018. május 30.
szerző: SH

adyutca

A Felszabadulás utca felújítását a kivitelezővel kötött érvényes szerződésnek köszönhetően nem, de a belvárosi rekonstrukció következő, Ady Endre utcát érintő ütemét már érinti az építőiparban jelentkező drágulás.

Az építőipari anyagárak emelkedését leginkább a sorra kezdődő beruházások miatt megnövekedett kereslet okozza.

Siklós önkormányzata pályázati lehetőség hiányában saját költségvetésből kezdte el felújítani a régió legforgalmasabb belvárosi útszakaszát. A járásszékhely rekonstrukciójának legköltséghatékonyabb megoldása, ha a környező Ady Endre utca e szakasz következő lépésében kerül felújításra.

A közbeszerzés borítékbontása során kiderült, a tervezett összegen felül a legalacsonyabb ajánlat tekintetében is legalább 30 százalékos áremelkedéssel kell számolni: a mintegy 50 millió forintos elképzelés után 64 milliós ajánlati ár ékezett.

Az önerős beruházás 15 milliós többletköltsége miatt ismét az idősek otthona tetőfelújítására szánt 40 milliós kerethez kellet nyúlni, mint korábban a kútfúrás ügyében; így a szociális intézmény alig tízmillió forintos költségvetési sort tudhat az egyre sürgetőbb feladatra.