2020. február 23, vasárnap

Bock sikerek a nemzetközi borversenyen


Régió - 2015. május 17.
szerző: SH

bockpince

Egyre többet hallunk a magyar borászok sikereiről a nemzetközi borvilágban. Mára több borvidékünk kincsei is egyre ismertebbek a külföldi borivók között, és már elavultnak számít a nézet, hogy ha magyar bor, akkor csakis Tokaji Aszú.

A villányi vörösborok híre az utóbbi években gyors ütemben terjed, és az elmúlt hetekben újabb nagy lépéseket tettünk meg a hazai borok nemzetközi elismerése érdekében.

Nagyon rangos díjakat zsebelt be a közelmúltban a Bock Pince: két jelentős brüsszeli világversenyen is sikerült elismerést kivívniuk a magyar borász szakma számára. Az immáron 22. alkalommal megrendezett Concours Mondial de Bruxelles-en egy nagy aranyérmet, egy aranyérmet és két ezüstérmet nyertek a Bock borok. Az idei évben is több mint 8000 mintát pontozott a 300 borbíra, és a kiosztott 77 nagy arany közül egyet a Bock Cuvée 2011 is kiérdemelt, a Libra pedig aranyérmes lett.

A szintén brüsszeli Monde Selection borversenyen is több tétellel indult a pince, 17 ország borai között versenyezve. Ezek közül a legnagyobb sikert a Bock Cuvée 2011 és a Cabernet Franc Selection 2011 érte el, hiszen mindkét bor aranyérmet szerzett a versenyen.

Belgiumnál közelebbről is jutott a megtiszteltetésből: az előző évekhez hasonlóan az idén is megrendezték a Magyarországi Németek Országos Borversenyét, ahol a Bock Libra elnyerte a „Magyarországi Németek Vörösbora” címet.