2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Bőven volt munkájuk a megye tűzoltóinak hétvégén


Baranya - 2018. február 19.
szerző: SH/OKF

tuzoltobelulrol

A hétvégén nyolc esethez riasztották a megye tűzoltóit. Ezek közül hét esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra, míg egy alkalommal a jelzés tévesnek minősült. Személyi sérülés egy esetben sem történt.

Pénteken az egyik iskolában gyulladt ki egy fali lámpa, de a tűz nem terjedt át a lámpatestről. Sumony külterületén tíz négyzetméter nagyságú területen összehordott szemét égett, azt a sellyei tűzoltók oltották el.

Szombaton Hetvehelyen egy földszintes parasztház kemencéjéből parázs pattant ki, amitől a körülötte lévő tárgyak meggyulladtak. A szigetvári tűzoltók a födémszerkezetet is megbontották a tűz eloltásához. A házban a tűz keletkezésekor senki sem volt.

Pécsen egy hétvégi ház hálószobájában csaptak fel a lángok, egy dohányzóasztal és egy szekrényfiók égett.

Szintén Pécsen az egyik uszoda gépházának szellőző csövében hulladék, szemét izzott, füstölt. A pécsi tűzoltók a csőbe lerakódott izzó, füstölgő hulladékot kikaparták, az izzó részeket eloltották. Az eset az uszoda használatát nem akadályozta.

Vasárnap Endrőcön egy családi ház kéményében a korom égett, szikrázott. A sellyei tűzoltók felügyelete mellett a korom kiégetését végrehajtották.

Pécsen egy füves területen, közel két négyzetméteren hajléktalanok szemetet égettek. A pécsi tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal oltották el.