2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Buszozók figyelem, öt perccel korábban indul két pécsi busz is


2018. október 30.
szerző: SH

buszmegallotablafelirat

Módosul több Siklós és Pécs közötti járat indulásának időpontja, valamint néhány beugrik majd a főpályaudvarra is, a pesti InterCity menetrendjéhez igazodva.

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. az ellátásért felelős innovációs és Technológiai Minisztériumnál menetrend módosítást kezdeményezett, melyet

december 9-től terveznek bevezetni.

A munka- és szabadnapokon Beremendről 4 óra 55 perckor Pécsre induló járatokat Beremend és Siklós között változatlan menetrend szerint, Siklós és Pécs között viszont 5 perccel korábban fogják indítani. A módosítással a pécsi helyi busszal munkába járók számára biztosítanák a csatlakozás lehetőségét. A járat Siklósról 5:35 helyett 5:30-kor indulna és Pécsre 6:12-kor érkezik.

A munkanapokon Siklósról 8:10-kor Harkányon át Pécsre induló járat a pécsi főpályaudvar érintésével megy majd. A járat Siklósról továbbra is 8:10-kor indul, a pécsi autóbusz-állomásra 9 óra 03 perckor érkezik, így utasainak lehetősége lesz elérni a 9:14-kor Budapestre induló IC-t.

A munkanapokon Pécsről 8:35 órakor Harkányon át Siklósra érkező járatot 5 perccel később indul Pécsről és szintén a vasúti főpályaudvar érintésével megy majd. A járat így a pécsi autóbusz-állomásról 8:40, a főpályaudvarról 8:45-kor indul és 9:31-kor érkezik Siklósra. Ezzel a módosítással a Budapestről 8:40-kor érkező IC utasai szállhatnak fel a siklósi buszra.