2020. szeptember 23, szerda

Cél a belváros – jelentkezőket várnak a polgárőrség sorába


Régió - 2020. február 13.
szerző: HH

fotó: rendőrség
fotó: rendőrség

Bővítenék a létszámot, a településükért tenni akarók jelentkezését várják a siklósi polgárőrségbe. A Siklósi Rendőrkapitányságon szerdán dr. Garamvári Gábor kapitányságvezető egyeztető fórumot tartott a helyi polgárőr egyesület bővítése és fejlesztése céljából.

Az egyeztetésen részt vett a Közrendvédelmi Osztály vezetője, Börcsök Jenő, Csizik Mihály, a Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület valamint Kirchner Tibor, a Nagytótfalui Polgárőr Egyesület elnöke – jelezte a rendőrség (szerk.: a rendőrség később több ponton is módosította felsorolását). A várost Krémer György külsős bizottsági tag képviselte.

A fórum célja az volt, hogy a 2015-ben megalakult és jelenleg is aktívan működő Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület tagjait bővítsék és kiterjesszék a tevékenységüket a városra is, de kitértek a rendőrség és polgárőrség tagjainak közös szolgálatára, a külterületek biztonságának növelésére, valamint a piacok és a város rendezvényeinek közös biztosítására is.

Mint Csizik Mihály, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, idáig 6-7 fő jelentkezett, és még egyszer ennyi új belépőt várnak a siklósi polgárőrség sorába.