2019. március 22, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Challange Day: Siklósi helyszínek is lesznek az utolsó szerdán


2018. május 15.
szerző: SH

sportbekak

Siklós is részt vesz az idei Kihívás napján. A cél, hogy minél többeket megmozgassanak negyed órán keresztül – legyen szó futásról a munkahelyre, vagy sporttal töltött munkaközi szünetről, esetleg szervezett megmozdulásról, melynek a sportcentrum adhat otthont.

Az 1991 óta minden évben május utolsó szerdáján megrendezésre kerülő közösségformáló esemény lényege, hogy a lakosság figyelmének felhívják a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, és alapvetően kedvet teremtsenek a rendszeres sportoláshoz.

Az immáron 26. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen iskolák, tűzoltóságok, önkormányzatok és munkahelyi csapatok vesznek részt, akik mozgását éjfél és este kilenc között regisztrálják a szervezők. Ennek megfelelően várják a jelentkező munkahelyeket, közösségeket, akik telephelyükön megszerveznék és regisztrálnák vagy bármi módon hozzájárulnának a 15 perces regisztrált sporthoz.

Mindezek mellett közösségi megmozdulás központi helyszínen is várja az érdeklődőket, a városi sportcentrumban közösen csatlakozhatnak az európai szintű kezdeményezéshez a siklósiak. Erről részletekkel később szolgálhatunk.