2019. október 14, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Csak hétvégén nyolcan haltak meg az utakon, az ORFK szerint az idei már jó statisztika


Itthon - 2019. július 1.
szerző: SH

Halálos baleset Alsónémedi külterületén Fotó: Mihádák Zoltán, MTI
Halálos baleset Alsónémedi külterületén Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

A hétvégén nyolc életet követeltek az utak, többségében motoros és gyorshajtás állt a híradások középpontjában. A rendőrök 167 sérüléssel járó balesethez mentek, melyek közül 49 súlyos és 111 könnyű sérüléssel végződött.

Az ORFK-nak pénteken sikerült statisztikákkal bebizonyítania, hogy jelentősen javult a közlekedési balesetek mutatója: 2019-ben héttel kevesebb ember halt meg, mint a szintén jó statisztikát bemutató 2013 azonos időszakában.

Számmisztika ide vagy oda, halálos baleset történt Kaposváron péntek délután, ahol 150 kilométeres óránkénti sebességgel ütközött össze egy személyautó a vele szemben közlekedő tehergépkocsival. A háromszemélyes kisteherautóban négyen utaztak, a mentők mindet kórházba vitték. A személygépkocsi sofőrje a helyszínen meghalt.

Meghalt egy ember péntek reggel, amikor két autó összeütközött az 5-ös főúton Alsónémedi külterületén. Nem sokkal később teherautó gázolt halálra egy kerékpározó nőt Monor egyik kereszteződésében.

Szombat kora reggel egy autó letért az útról és villanyoszlopnak ütközött Daruszentmiklóson, a sofőr a helyszínen meghalt.

Szombat délelőtt egy autó vezetője előzés közben elveszítette uralmát a járműve felett a 6-os úton Adony térségében, és összeütközött egy szemből szabályosan érkező autóval és az előzött gépkocsi is nekik ütközött, a balesetben ketten meghaltak.

Vasárnap délután egy motoros az előtte álló, Tenkes Csárdához kanyarodó autóba rohant az 58-as úton. A 32 éves helyi férfi a helyszínen életét vesztette.